Zeneszerverek

2014. január 16.Zenei Promóció
FőoldalZeneszerverek

zene szerverek – vagy más néven Digital Audio Server lényege és célja, hogy a beépített merevlemezen nagy mennyiségű zenei fájlt legyen képes tárolni, és előhívni. Egyszerre akár 16 nótát is képes egy ilyen eszköz megszólaltatni, amelynek mérete épphogy eléri egy CD lejátszóét. Attól függ, hány muzsikára képes, hogy mennyi zónára lett leosztva a terület.

Zenélés magunknak

Az emberek szeretnek nagy mennyiségű hangfájlt tárolni a számítógépükön, hogy a saját maguk szórakoztatására bármikor előhívhassák őket. Mikor már zavaró a felhalmozott muzsikák mennyisége, akkor kiírják őket DVD-re, vagy esetleg pendrive-ra, külső merevlemezre mentik, hogy később is elérhetőek legyenek. Ez így elég kényelmetlen megoldás, hiszen ha kedvenc muzsikáinkat szeretnénk meghallgatni, akkor kénytelenek vagyunk keresgélni, míg meg nem lesz a kérdéses adathordozó. Nagyobb mennyiségű hangfájl mennyiség esetében azonban már szükséges lehet egy szerver, aminek elsősorban nem a magáncélú felhasználáskor van nagy értelme.

Zeneszerver

A szervergépeknek többféle típusa létezik, a kifejezetten zenélésre pedig a zeneszervereket szokták használni, mert ezeken nagy mennyiségű hangfájl tárolható. A mérete egészen apró, egy CD lejátszó készülékre hasonlít. Ám míg egy CD lejátszó egyből lejátssza a CD-n lévő fájlokat, a zeneszerver a beépített merevlemezre menti a dalokat, és ezután különböző kimeneteken keresztül kezdi el sugározni. Lehetőség van akár tizenhat szám egyidejű lejátszására, ez attól függ, hogy hány zónát alakítottak előzetesen ki.

Médiatámogató: http://szerverdiszkont.hu/

A szerverek és az erősítők között jellemzően analóg jelátvitel történik, de arra is van mód, hogy a digitális anyagokhoz Ethernet kábel segítségével férjünk hozzá.

Ha az minden vágyunk, hogy tévére vagy számítógépre rákössük a zenéinket, arra is van lehetőség, így egyszerűbben és áttekinthetőbb módon van lehetőség a zenei palettáról válogatni.

További bejegyzések

A rossz tartás következményei, és javításának lehetőségei?

2024. június 23.|

Biztos, hogy gyerekkorában mindenkinek mondták a szülei, hogy húzza ki magát, ne görnyedjen, mert rossz lesz a tartása. Felnőttként már nem szól ránk senki, és akarva-akaratlan görnyedünk a széken ülve vagy épp a mobilunkat nyomkodva.

Kell bidé egy fürdőszobába?

2024. április 9.|

A bidé kérdése a mai napig vitás kérdés, hogy kell-e ilyen egy otthoni fürdőszobába. Sokan azt sem tudják mi az, másik tudják, de feleslegesnek tartják. Ennek ellenére hazánkban is sok helyen láthatunk bidét a fürdőben.

Go to Top