Párkeresés a neten, avagy mennyire tartósak a társkeresőn köttetett kapcsolatok?

2022. február 20.Életmód
FőoldalPárkeresés a neten, avagy mennyire tartósak a társkeresőn köttetett kapcsolatok?

Ma már nem is tudjuk elképzelni az életünket az internet nyújtotta lehetőségek nélkül. A közösségi média ad teret manapság arra, hogy tarthassuk a kapcsolatot a tőlünk távolabb élő barátainkkal, családtagjainkkal, de akár a munkatársainkkal is.

Szórakozás, a munka vagy a tanulás is megoldható ma már az internet segítségével, sőt, akár a párkapcsolatok összetartásában is nagy szerephez juthat a szélessávú internetkapcsolat. És mivel az életünk nagy részét a neten töltjük, nem csoda, hogy a párkeresés is ide koncentrálódik leginkább manapság.

Számos párkereső alkalmazás létezik, bár a legtöbben ezeket csak a testi kapcsolatokon alapuló kapcsolatok forrásának tartják. Tény persze, hogy léteznek kifejezetten olyan társkeresők, melyeken leginkább olyan embereket találunk, akik csak alkalmi kalandokat keresnek, ugyanakkor nem lehetetlen tartós kapcsolatra lelni egy ilyen felületen.

A netes társkeresésnek megvannak a maga veszélyei, de ha odafigyelünk, akkor egyrészt nem kell tartanunk ilyen veszélyektől, másrészt életünk szerelmét is megtalálhatjuk.

Nem lehetetlen tartós kapcsolatra lelni a neted, de érdemes óvatosnak lenni

Fontos, hogy ha netes társkeresésre adjuk a fejünket, akkor mindenképp elővigyázatosnak kell lennünk, és persze egyértelműen jeleznünk kell, mit is keresünk. Erre a profilunk megalkotásánál kell nagyon alaposnak lennünk. Ha nem keresünk alkalmi kapcsolatot, akkor ezt egyértelműen érdemes feltüntetni.

Legyünk önmagunk, ne próbáljunk meg olyan szerepet játszani, amit nehéz fenntartanunk egy személyes találkozás alkalmával. Sokan próbálnak meg menőnek, izgalmasnak látszani, és addig nincs is gond, amíg csak a neten csevegünk, de egy személyes találkozás alkalmával már lehull a lepel, a végeredmény pedig senki számára nem lesz kellemes.

Az adatainkra is vigyázzunk, illetve arra is, hogy milyen képet osztunk meg egy olyan valakivel, akit még csak virtuálisan ismerünk. Meztelen képet küldeni sosem célravezető, mert visszaélhet vele bárki. Ha pedig ezen múlik, hogy kedvel-e minket valaki, akkor bizony jobban járunk, ha nem kerülünk közeli kapcsolatba olyannal, aki egy kép küldésétől teszi függővé a jövőbeli kapcsolatunkat.

További bejegyzések

A rossz tartás következményei, és javításának lehetőségei?

2024. június 23.|

Biztos, hogy gyerekkorában mindenkinek mondták a szülei, hogy húzza ki magát, ne görnyedjen, mert rossz lesz a tartása. Felnőttként már nem szól ránk senki, és akarva-akaratlan görnyedünk a széken ülve vagy épp a mobilunkat nyomkodva.

Kell bidé egy fürdőszobába?

2024. április 9.|

A bidé kérdése a mai napig vitás kérdés, hogy kell-e ilyen egy otthoni fürdőszobába. Sokan azt sem tudják mi az, másik tudják, de feleslegesnek tartják. Ennek ellenére hazánkban is sok helyen láthatunk bidét a fürdőben.

Go to Top