Kössünk valamit ajándékba

2022. március 28.Életmód
FőoldalKössünk valamit ajándékba

A kötött ruhák nagyon népszerűek, nemcsak télen, de minden évszakban találhatunk kötött holmikat a ruhaboltok kínálatában. Minták, fazonok és színek tekintetében is széles a választék, ráadásul a kötött ruhák nem is olcsók, így igazán szerencsés az, akik ismeri a kötés alapjait és praktikáit.

Egyre többen foglalkoznak kötéssel, sőt, közülük is egyre többen használják ezt a tudást arra, hogy pénzt keressenek. A kézműves termékek egyre keresettebbek, egy kötött sál vagy sapka, esetleg egy szép mellény mindig jó ajándék.

Ha szeretünk kötni, akkor viszont nem kell megvennünk ezeket, mert magunk is elkészíthetjük ezeket a szeretteinknek ajándékba. Régen sok szülő és nagyszülő kötött a gyerekeinek sapkát, sálat és pulcsit, és nem is gondolnánk, hogy manapság is mennyire trendi ezeket hordani. Számos kötésmintát találhatunk meg a neten is, de könyvből is rengeteg van már, ahogy megannyi weboldal foglalkozik a témával, szóval akár kezdőként is találhatunk olyan mintákat, amik nagyon jól mutatnak majd.

Ha nem szeretnénk ruhadarabot ajándékozni

Természetesen nemcsak ruhadarab készülhet kötött technikával, hanem más is. Gondoljunk csak a kötött takarókra, melyek manapság nagyon kelendőek, és több tízezer forintba is kerülhetnek. A kötött takarókat egy időben főleg a kisbabáknak készítették, és ma is nagyon kelendőek az ilyen, egyedi készítésű, kötött babatakarók. Ugyanakkor nemcsak akkor köthetünk takarót, ha kisgyerek van a családban, mert egy hűvös őszi vagy tavaszi napon egy felnőttnek is nagyszerű élmény egy kötött takaróba kucorodni.

De ha már a kisgyerekes családok szóba kerültek, nemcsak babáknak, de nagyobb gyerekeknek is köthetünk, például figurákat vagy babákat. A kötött babák a kislányok számára nagyon jó ajándékot jelenthetnek bármilyen alkalomra, hát ha még ruhát is készítünk számukra, amikbe öltöztetni lehet őket. A vásárokban is gyakran találkozni ilyesmivel. Nem is gondolnánk, hogy mennyire kelendőek manapság a kézműves technikával készült babák, szóval, ha tudunk kötni, érdemes megtanulni ezt is, mert akár még jövedelemforrás is válhat belőle.

További bejegyzések

A rossz tartás következményei, és javításának lehetőségei?

2024. június 23.|

Biztos, hogy gyerekkorában mindenkinek mondták a szülei, hogy húzza ki magát, ne görnyedjen, mert rossz lesz a tartása. Felnőttként már nem szól ránk senki, és akarva-akaratlan görnyedünk a széken ülve vagy épp a mobilunkat nyomkodva.

Kell bidé egy fürdőszobába?

2024. április 9.|

A bidé kérdése a mai napig vitás kérdés, hogy kell-e ilyen egy otthoni fürdőszobába. Sokan azt sem tudják mi az, másik tudják, de feleslegesnek tartják. Ennek ellenére hazánkban is sok helyen láthatunk bidét a fürdőben.

Go to Top