Promóciós ajándékok zenerajongóknak

Sokakban még mindig élnek a sztereotípiák, hogy a reklámajándékok kimerülnek a klasszikus ajándéktárgyakban. Szerencsére ma már olyan széles a reklámozásra való cikkek skálája, hogy mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb állót, köztük a zene szerelmesei is.

Bár tény és való, hogy a zenei termékek alapvetően drágábbak (még tömeggyártásban is), mint a hagyományos ajándéktárgyak, azt nem árt megjegyezni, hogy ezek a termékek inkább dolgozói meglepetések, mint ajándékok a vásárlóknak. Utóbbiaknak akkor érdemes zenéhez köthető ajándékokat adni, ha drága az alaptermék, amit vesz. Egy néhány ezer forintos CD mellé pazarlás lehet mondjuk egy promóciós fejhallgatót adni.

Kiknek ajánlottak a zenével kapcsolatos reklámtermékek?

Mindenképpen olyan vállalkozásoknál van értelme, amelyek köthetőek a zenéhez. Hanglemezboltok, hangszerüzletek, elektronikai boltok, zenei stúdiók, zenész menedzserek, egyéb zeneipari tevékenységet folytató vállalatok stb. Az ajándéktermék így stílusos lesz, hiszen a cég logója vagy szlogenje kerülhet rá a termékre.

Milyen zenei termékek logózhatóak?

Tulajdonképpen szinte bármilyen termékre rákerülhet a céglogó. A reklámtárgyakkal foglalkozó áruházakban azonban lehet külön zenei szekciót is felfedezni. Lehetőség van logós mp3 lejátszót rendelni, de jópofa ajándék a feliratozott fejhallgató vagy akár hangfal is. Sokan a mobiljukon vagy táblagépükön hallgatnak zenéket, így az olyan jellegű termékek is nagyon jó ajándékok lehetnek. Akik nem feltétlenül szeretnének közvetlenül a zenéhez köthető termékeket ajándékozni, azok is számtalan lehetőség közül választhatnak: érdemes mindenképpen valamilyen elektronikához köthető ajándéktárggyal kedveskedni. Jó ötlet például a pendrive, vagy a táblagéphez kapcsolódó termékek, de ajándékozhatunk hordozható rádiót is.

Kinek milyen ajándék ajánlott?

A fülhallgató jellemzően egy viszonylag olcsó reklámcikk (természetesen léteznek drágábbak is, de van, amelyik néhány száz forintért már beszerezhető), ezért vásárlóknak érdemes inkább ezt adni. Mivel közeledik a Karácsony, érdemes ünnepi színben pompázó darabot adni, esetleg valamilyen karácsonyi köntösbe bújtatni. A drágább reklámtárgyak maradjanak meg inkább a dolgozóknak, zenész kollégáknak.

Kategória: Zenei Promóció