Jó-e a zenehallgatás edzés közben?

Aki szép, izmos testről álmodik, azok mind tesznek is érte. Ám az edzés sokszor monoton munka, ami mellett jól esik egy kis lazító vagy pezsdítő muzsika. Hogyan és mikor ne hallgassunk zenét edzés közben?

Amikor egyértelműen lehet

Otthoni tornázásnál egyértelműen jöhet egy kis muzsika. Még a fülünkbe sem kell dugnunk a fejhallgatót, normál hangerőn hallgathatjuk. Akik a konditermi testépítésre esküsznek, azok is nyugodtan használhatják. Spinningnél, egyéb beltéri, nem csapatsportnál, vagy ahol nem kell állandó mozgásban lenni, ott is rendkívül jól alkalmazható. A zumba például pont a muzsikára épül, így oda nem kell semmi, ahogy a tánchoz sem, értelemszerűen.

Mikor vigyázzunk?

A kültéri, egyedül végzett gyakorlatoknál legyünk óvatosak, különös tekintettel, ha sötétben végezzük. A futás, lépcsőzés, vagy bármely magányos sportnál fontos, hogy ne hallgassunk zenét, így meghallhatjuk az esetleges fura zajokat, amiket füldugóval nem. Vizes sportoknál sem lehet zenélni, ahogy csapatjátékoknál sem – utóbbinál ugyan fizikailag kivitelezhető lenne, de egyrészt illetlenség, meg a játékos nem hallja a kispadról az instrukciókat sem.

Hogyan hallgassunk zenét?

Érdemes nem a méregdrága mobiltelefonunkat használni az edzés közbeni zenehallgatáshoz, ugyanis bármikor kieshet, eltörhet, rongálódhat. Ha mégis úgy döntünk, hogy azon zenélünk, miközben égetjük a zsírt, akkor megfelelő termékkel fixen rögzítsük. Így nem fog leesni, és az esetleges tolvajok sem fogják tudni elvinni. Felejtsük el a kézben hordott mobiltelefont, egy kültéri futás alkalmával bárki kitépheti a kezünkből vagy a zsebünkből!

Érdemes inkább beszerezni egy apróbb m3 lejátszót, amit bárhová lehet csíptetni. Vegyünk hozzá egy jó minőségű fejhallgatót.

Szeret edzeni? Szeretne hamar megszabadulni a felesleges zsírpárnáktól?

Kategória: Zenei Promóció