Mit kell tudni a John Deere M5 traktorszériáról?

A John Deere traktormárka az egyik legkeresettebb Európában. Folyamatosan fejlesztik a különböző szériákat, hogy a vevőknek a legjobbat tudják nyújtani.

Az elődök sikere után az 5M széria sem maradhatott ki a sorból, 2018-ban hozták forgalomban a széria továbbfejlesztett tagjait, melyen továbbra is a megszokott sokoldalúságot, kényelmet és gazdaságosságot biztosítják, de nagyobb kényelmet és teljesítményt nyújtanak. A traktorcsalád frissített tagjai a 75-115 lóerő motorteljesítmény tartományba tartozó 5075M, 5090M, 5100M és 5115M traktorok.

Nem csak a motortérben történt változás, de a vezetőfülke kialakítása is megújult. Többféle kivitelben is rendelhetőek, akár nyitott, fülke nélküli vezetőállással, amik keskeny kialakítást kaptak, vagy kényelmes, borulás esetén védelmet nyújtó Rollover vezetőfülkével. Összesen négyféle kiépítésből lehet választani, ezek mindegyik típusnál elérhetőek.

Lehet gazdaságos fülke billenthető szélvédővel és fűtéssel, standard fülke, de prémium és keskeny fülke is. A prémium kivitelben fix szélvédő, klímaberendezés és tetőablak biztosítja a kényelmet és a biztonságot.

John Deere 5090M, 5100M és 5115M traktorok frissítet verzióiról

Ezek a típusok alapkivitelben négykerék hajtásúak, de az 5090M és az 5100M típusok esetében kétkerék meghajtású kivitelben és gyártják őket. A motor is frissítésre került, az 5M traktorok közül ezekben John Deere PowerTech PWL FJDXL04.5211 motor került, ami egy 4 hengeres, 4 ütemű, folyadékhűtésű, wastegate vezérlésű turbófeltöltővel és levegő-levegő utánhűtővel bíró dízelmotor.

A John Deere PowerTech PWL 4,5 literes dízelmotor névleges teljesítménye típusonként eltér, 67 kW-tól 85 kW-ig terjed fajtától függően.

Emellett a környezetvédelmi előírásoknak is megfelel, melyről hűtött kipufogógáz-visszavezetés, dízeloxidációs katalizátor, és szelektív katalitikus katalizátorral rendelkező kipufogógáz-utókezelő rendszer is gondoskodik. A hátsó emelőrendszer teljesítménye is növekedett a fejlesztéseknek köszönhetően, akár 3600 kg-ot is bír.

A traktorok súlya is megnövekedett, illetve a gumiabroncsok mérete is, de ettől a fordulási sugár változatlan maradt. A változtatások mind a teljesítményre, mind a kényelemre pozitívan hatottak, és változatlanul a megszokott minőséget garantálják.

Kategória: Nincs kategorizálva