Tippek a szexuális élet felpezsdítéséhez

Közös kirándulások, szórakozás, időt szakítani az együttlétre, egyszóval megosztani a szabadidő és a kikapcsolódás pillanatait. Ha mindkét partner úgy érzi, hogy valóban meghallgatják és megértik, a kötelék megerősödik, és az intimitás valószínűleg a szexuális vágyakozással együtt nő.

A szex betiltása

Sok terapeuta gyakran javasolja, hogy a szexmentes kapcsolatokkal szembesülő párok a terápiát azzal kezdjék, hogy teljesen lazítanak a szexuális kapcsolatra gyakorolt nyomáson. Lehet, hogy ez ellentétesen hangzik, de egy átmeneti tilalom megtisztíthat bizonyos szorongó érzéseket a szex iránti igénytől, és az ilyen pillanatok feszültségének feloldásával valószínűbbé teszi az ellazulást.

Apró lépések

Fontos, hogy a testi intimitást lassan vezessük be újra, kezdve olyan apróságokkal, mint egy kézérintés vagy egy puszi az arcra minden reggel ébredés után. Ezt követheti a masszázs, simogatás, csók, egészen a teljes szexuális kapcsolatig, amelyben mindketten jól érzik magukat.

Az ötlet az, hogy a párok nyomásmentes környezetben tegyék lehetővé, hogy újra felfedezzék egymás érzéki oldalát, és növeljék a vágyat, miközben rendszeresen beszélgetnek arról, hogy mit éreznek és mit szeretnének.

Senki sincs egyedül

Nem szokták vigasznak venni, de számos tanulmány megerősíti azt a tényt, hogy a szexuális kielégülés nem a legáltalánosabb a hosszú távú kapcsolatokban. Az Egyesült Államokban végzett vizsgálatokat és az európai tanulmányok hasonló eredményeket hoznak. Például a brit felnőttek kevesebb mint fele mondja, hogy elégedett a szexuális életével (45%), és 51%-uk állítja, hogy az elmúlt hónapban nem szexelt.

Egyesek úgy magyarázzák a kapcsolatukat, hogy impotencia problémára hivatkoznak, a gyerekekre mutogatnak, vagy más okot találnak ki. Ez addig működik, amíg mindkét fél elégedett.

Ha viszont a párkapcsolat teljes megéléséhez szükségesnek tartják a szexuális aktivitást, akkor egy pillanatot sem szabad elvesztegetni, és azonnal bele kell vágni a munkába. A másik visszahódítása nem könnyű, de megéri.

Kategória: Életmód