Szexualitás nőknél, férfiaknál és időseknél

A szex pozitív hatása leginkább a szív és az érrendszer működésében keresendő, mivel a napi vagy heti ágytornázás erősen stimulálja az anyagcserét és aktiválja a testünkben létrejövő folyamatokat. A szexuális életet élők kisebb eséllyel kapnak szívrohamot, ugyanakkor a vérnyomásuk is stabilizálódik.

Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, de az immunrendszerünk is jobban működik, ha aktívak vagyunk, bár ehhez legalább heti egy aktus szükséges.

Nőknél

A nőknél a jó minőségű szex rengeteg extra előnnyel jár. A méhösszehúzódások javítják a véráramlást, így a menstruációs görcsök erőssége csökkeni fog. A szeretkezés során az ösztrogénszint megemelkedik, ami gondoskodik a bőr fiatalságáról és rugalmasságáról, a körmök erősségéről és a haj ragyogásáról. Úgy fogunk kinézni, mint akik folyamatosan fiatalodnak, pedig csak az esti órákat töltjük izgalmasan.

Férfiaknál

A férfiak esetében a szexuális kapcsolat a tesztoszteron hormon szintjét emeli meg. Ez ahhoz vezet, hogy az anyagcsere meggyorsul, könnyebben tudunk vigyázni a súlyunkra, és az öregedési folyamatok is lassulnak. Érdekes, hogy minél aktívabbak vagyunk, annál ritkábban kell erekciós problémákkal szembenéznünk, és a későbbi prosztatarák is ritkábban alakul ki.

Időseknél

Joggal merül fel a kérdés, hogy mi történik velünk, amikor átlépjük a bűvös 50 éves korhatárt. Az öregedés nem jelenti azt, hogy kevesebb intimitással kell számolnunk, bár ilyenkor jobban meg kell erőltetnünk magunkat. A rendszeres szex növeli a társadalmi aktivitást, a felek sokkal jobban fogják érezni magukat, és a szív működése is megbízhatóbb lesz.

Érdekes, hogy az idősebb korosztály számára a szex minősége javulni szokott, az egymással eltöltött időtartam hosszabbá válik. Az egyetlen problémát a hormonok jelentik, mivel sokan tapasztalhatják, hogy nehezebben indulnak be a másiktól, ennek a hátterében csak az ösztrogén és a tesztoszteron áll, nem kell a másikat hibáztatni. Lehet, hogy az egyik félnek több időre van szüksége, azonban attól még élhet boldog és kielégítő szexuális életet.

Kategória: Életmód