Szexre, vagy randevúra vágysz valójában?

Egy szakítás mindig fájdalmas, még akkor is ha mi vetünk véget a kapcsolatunknak. Az az illető, aki most lépett ki egy hosszú, komoly kapcsolatból, könnyen lehet, hogy egy jó darabig, egyáltalán nem szeretne emberekkel találkozni, és esze ágába se jut majd ismerkedni.

Kell idő arra, hogy az ember meggyászolja a tönkrement párkapcsolatát, elfelejtse az exét, és rájöjjön arra, hogy az élet nélküle is megy tovább. Ehhez mindenkinek időre van szüksége, és változó az, hogy kinél mennyi időnek kell eltelnie ahhoz hogy újra bele tudja vetni magát a randizásba.

Csak azért randizunk, hogy ne legyünk egyedül?

Fontos leszögezni, hogy az ember szakítás után sokszor azért veti bele magát a randizásba, hogy ne érezze magát egyedül, ne legyen magányos, illetve azért, hogy magának és esetleg a volt párjának is bizonyítani tudjon, hogy ő is kell még valakinek. Nagy hiba lehet ilyen lelki állapotba beleugrani egy kapcsolatban, úgy hogy még egyáltalán nem tettük túl magunkat a csalódáson. Ez pedig a másik féllel szemben sem lenne fair. Könnyen lehet ugyanis, hogy az a másik fél, már hónapok, vagy évek óta az igazit keresi, és célja a párkereséssel egyértelműen az, hogy egy komoly, hosszú távú kapcsolatot tudjon valakivel kialakítani.

Soha ne randizzunk azért, mert nem akarunk egyedül lenni, hiszen ez még ha eleinte jó ötletnek is tűnhet, komoly problémákat tud a későbbiekben ránk nézve is okozni.

Beszéljünk őszintén szándékainkról randi során is

Azzal nincs baj, hogy egy csalódás, majd annak megemésztése után újra elkezdünk ismerkedni. Baj akkor van, ha nem tudjuk eldönteni azt, hogy csak egyéjszakás kalandra, vagy egy új kapcsolatra vágyunk. Lehetséges hogy ahhoz, hogy újra legyen önbizalmunk, én önértékelésünk helyre álljon a nagy csalódás után, pont az kell, hogy minden éjjel mással bújjunk ágyba, és mindenféle rossz érzet nélkül merjünk idegen emberekkel flörtölni, de ezt csak úgy tegyük meg, ha a másik fél is hasonló kalandokra vágyik.

Ha egy randi során kiderül, hogy a másik fél már a gyerekről, és az esküvőről álmodik, ám mi csak egy jó éjszakát szerettünk volna magunknak, mégsem közöljük ezt a szándékunkat az illetővel, akkor ezzel nem csak kellemetlen szituációkat, de a másik fél becsapásával még akár komoly fájdalmakat is tudunk okozni neki.

Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy mire van szükségünk, érdemes lehet egy kis időre hanyagolni a randizást, és a párkeresést, és megtanulni újra egyedül lenni. Ez főleg akkor fontos, amikor valóban egy olyan párkapcsolatból léptünk ki, mely több éven keresztül kitartott. Ilyenkor ugyanis megfeledkezünk arról, hogy milyen egyedül lenni, újra fel kell fedeznünk saját gondolatainkat, és tulajdonságainkat. Egy új, egészséges kapcsolat kialakításához ugyanis elengedhetetlen hogy képben legyünk saját önismeretünkkel, ezt pedig csak abban az esetben tudjuk megtenni, ha egy kis időt teljesen egyedül töltünk. Randizás során se legyünk önzőek, és mindig próbáljuk meg beleképzelni magunkat a másik helyzetébe is.

Kategória: Életmód