Szerelem építkezés közben

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy új ház építésébe fogunk, rengeteg dolgunk lesz attól kezdve, hogy elkezdik ásni az alapot, azon át, hogy milyen nyílászárókat válasszunk, egészen az utolsó lámpa megrendeléséig.

Párként is hatalmas feladat elé állít minket az élet, mert nem csak számos kompromisszumot kell kötni, de rengeteg előre nem látható probléma is fel fog merülni, amelyeket legtöbbször gyorsan, de még inkább tegnapra kell megoldani.

Marad-e erő, energia a kapcsolatra

Habár egy építkezés nem tart örökké, elég hosszú idő ahhoz, hogy a kapcsolat megérezze a nem hétköznapi és nem könnyedén kezelhető helyzeteket. Késik a megrendelt szigetelőanyag? Nem a megegyezett magasságba került a falra a falikar kiállása?

Más színű parkettát küldött a webáruház? Mind-mind olyan hiba, amit előre sajnos nem lehet látni, megoldani, vagy döntést hozni azonban ott a helyszínen kell. A sok idegeskedés, a rengeteg rohangálás, a számtalan újra tervezés, amely az építkezést végig kíséri, alááshatja a mégoly szilárd kapcsolatot is, kiolthatja a még annyira magas lánggal lobogó szerelmet is.

Nem mindig marad erő egymás megértésére, a másik vagy a saját fáradtságunk tolerálására, az emiatt kialakuló frusztráció és stressz levezetésére. És ezzel egyenes arányban csökkenhet a fizikai aktivitás szerelmi téren.

Figyeljünk jól egymásra

A jól szeretni kéz a kézben jár a jól figyelni hozzáállással. Amennyiben azt érzékeljük, hogy szerelmünk az egész napos intézkedés miatt fáradt, és sokkal jobban esne neki egy energetizáló lábmasszázs, mint az ágyba bújás, érdemes ezzel előrukkolni.

Ha pediglen úgy látjuk, hogy a stressz levezetésére a hancúrozás aznap a legmegfelelőbb, akkor irányítsuk úgy az estét, hogy mindenki megelégedésével érjen véget a nap levezető része. Bizony az is előfordulhat, hogy a férfiaknál a fáradtság, a kimerültség átmeneti potenciazavarhoz vezet.

Erre ugyancsak az odafigyelés, a másik igényeinek megértése és előtérbe helyezése adhat megoldást. Az építkezés végeztével, az új házba való beköltözés után pedig nincs is édesebb, mint felavatni a berendezett hálószobában a hitvesi ágyat.

Kategória: Életmód