Segítség a házimunkában: Szerezzünk be egy robotporszívót

Ha van gyerekünk, kutyánk, macskánk akkor nyilvánvalóan extra porszívózásra van szüksége otthonunknak. Ha ezt a házimunkát elhanyagolnánk, minden bizonnyal katasztrófa állapotok kezdenék el uralni az otthonunkat.

Amennyiben szimplán takarítás mániával születtünk, akkor gyerek és háziállat nélkül is elengedhetetlen számunkra a porszívó. A robotporszívók a leggyorsabban és leghatékonyabban működő segítségünk lesz. Mindennapi életünket nem fogja sem a morzsa, állatszőr és hajszálak sem zavarni.

A robotporszívók területén előfordulhatnak gyerek játékok, zoknik, hajgumik, apró mütyürök. Mégis biztonságban érezhetjük magunkat, hiszen a porszívó ezeket nem fogja magába szippantani. A sima mezei porszívókkal gyakran megesik, hogy a legapróbb piszkot nem tudják már felszedni, vagy a csövük eldugul, ilyenkor nagyban csökken a szívóerejük.

Előnyei és hátrányai

Egy ilyen porszívó felépítése sokkal egyszerűbb mint az első gondolatainkban élhet. Mindegyiknek az az első célja, hogy a felületi port és kisebb szennyeződéseket a tartályba juttassa. Ehhez a feladathoz két fontos rész lett kialakítva az eszközön. A forgó kefék és a motor. A kefék a porszívó szélén találhatóak, ezeket oldalkefének hívjuk. Főkefének pedig a gép alsó részén található kefét nevezzük, ezek közvetlenül a szívótorok alatt helyezkednek el. Bármelyik kefe fajtáról van szó a céljuk ugyanaz: a szennyeződést a torok felé söpörni! Innen a szívóerő egy tartályba vezeti a koszt.

Nem sok hátrányuk között megemlítendő, hogy azt nem tudják hol kezdték a takarítást és hol kellene befejezniük. Nem tudják, hogy az adott vonalon elhaladtak-e már, így egy idő múlva újra és újra ugyanazon a részeken fognak végig haladni. Ha nincs rajtuk időzítő, akkor bizony az akkumulátor lemerültségéig folyamatosan mennek, akár ugyanazon a területen is. Ugyanis a legtöbb fajtán az akkumulátor lemerültsége jelenti a munka végét. Ebből a lemerültségből születhetnek kellemetlenségek, mindig figyelni kell rájuk, hogy a megfelelő töltöttségi szinttel induljanak útjukra.

Támogató: kinaibazis.hu

Kategória: Életmód