Ne veszítsük el az adatainkat új telefon vásárlásánál

A telefonvásárlás mindig feldobja az embert, főleg most, amikor a kínai márkák, mint például a Xiaomi, Realme vagy a Huawei olyan megoldásokhoz folyamodtak, aminek hála olcsón tudunk beszerezni működőképes és modern készülékeket.

Azonban megeshet, hogy a cserénél még mindig sokan elveszítjük a kedvenc képeinket és a telefonszámokat, emiatt sokan inkább húzzák-halasztják a vásárlást. Legelső lépésként el kell készíteni egy biztonsági másolatot. Ezt az Androidon nagyon könnyen megtehetjük, a beállítások menüben a fiókoknál a biztonsági másolatot kell kiválasztani.

Ezáltal a felhasználónevek, mailek és más, az alkalmazásokban használt adatok mentésre kerülnek, és az új eszközön visszakapjuk őket.

Ezután jön a névjegyek szinkronizálása. Régen mindig a SIM kártyán voltak, azonban ott nem javasolt tárolásuk, mivel egy esetleges számcserénél újra elveszítjük őket. Érdemes a Google fiókot kihasználni. A névjegybe belépve kiválaszthatjuk az importálás/exportálás opciót, ahol elhelyezhetjük őket például a felhőn.

Ez elsőre nehéznek tűnik, azonban pár kattintás az egész. Az új készüléken belépünk az email címünkbe, majd ugyanezen a felületen az importálást választjuk, így újra megjelennek a telefonszámok.

Használjuk a felhőt

A fényképek és videók elveszítése is megoldható. Az egyik lehetőségünk, hogyha Micro SD kártyát használunk, már amennyiben a telefonunk támogatja ezt. Az oda helyezett fényképek és más multimédia nem fog elveszni. Amit tennünk kell, hogy a kártyát kivesszük a régi készülékből, majd belehelyezzük az újba.

Amennyiben a mi telefonunk nem támogatja ezt az opciót, vagy pedig nincsen memóriakártyánk, akkor felhasználhatjuk a felhőt. Az egyik legjobb megoldás a Google saját felhője, ahol limitmentesen tudjuk a képeinket feltölteni. Ezek szinkronizálnak a készülékeinken, így a képek megjelennek a telefonon, a tableten, de akár a számítógépen is.

Végül, de nem utolsó sorban, használhatjuk az NFC-t, mivel a legtöbb telefon támogatja, így a két eszközt egymáshoz helyezzük, majd egy érintéssel átmásolódnak az adatok az újba.

Kategória: Életmód | Címkék: