Miért mindig a tiltott gyümölcs a legédesebb?

Az emberi természetben olyannyira mélyen van beleültetve a tiltott gyümölcs utáni vágyakozás, hogy rengeteg ember elköveti mindig ugyanazt a hibát. Egyes emberek szerint valójában a tiltott gyümölcsnek a birtoklási vágyából indult minden, hiszen már a Biblia is erről szólt.

Ez a bizonyos „tiltott gyümölcs” mindig sokkal édesebbnek tűnik, és ez a tudat a kezdetektől képes megkeseríteni az ember mindennapjait. Tudjuk, hogy rengeteg veszéllyel és kockázattal járhat, mégsem tudjuk kiverni a fejünkből, hogy „mi lenne ha…?”
Sok esetben nincs ez másként akkor sem ha a párkapcsolatokat, illetve az emberek hűségét nézzük meg.

Miért akarják az emberek megcsalni a párjukat?

Az, hogy valakivel hosszútávon komoly kapcsolatot létesítek, hatalmas terhet teszek a saját vállamra. Ez egy fontos döntés, mely sok esetben riadalmat, és félelmet is kelthet bennünk, hiszen lehetséges hogy sűrűn eszünkbe jut majd hogy „vajon miről maradok most le?” Bár kisebb-nagyobb időre talán ki tudjuk verni a fejünkből a gondolatot, de mégis folyamatosan visszatér, és soha nem hagy bennünket nyugodtan, hogy mi lenne ha, mással is ágyba bújnánk úgy, hogy talán a párunk meg sem tudja?

Ilyen esetben akarva és akaratlanul is eszünkbe jutnak olyan alternatív megoldások, melyekkel meg tudnánk oldani a dolgot, és ezeket már nagyon nehéz kitörölni a gondolatainkból.
Érdekesség hogy míg a férfiak az izgalom, a szenvedély, illetve a kíváncsiság miatt lépnek félre, a nők ezzel szemben sokszor inkább azt várják, hogy valaki, vagy valami egy olyan löketet adjon az életükbe, amely bebizonyítja neki, hogy még fel tudják kelteni a férfiak figyelmét, és nem csak a férje tartja vonzónak.

Persze a férfiak, és a nők között is vannak olyan emberek, akik nagyon nehezen tudnak egy életen át hűségesek lenni a párjukhoz, ezeket az embereket pedig minden esetben a megcsalás, és a titkolózás izgalma tudja teljes mértékben kielégíteni.

Két megoldás is megszüntetheti a titkos vágyakozást

A gond azonban ott kezdődik, hogy ez a tiltott gyümölcs, csupán egyfajta tüneti kezelésnek felel meg. Tehát attól hogy egyszer félrelépünk, esetleg meg is tudja bocsájtani a párunk, még bennünk marad az a kíváncsiság, sőt könnyen lehet, hogy még inkább megjön a dologhoz a kedvünk.

Fontos leszögezni, hogy az nem számít hűtlenségnek ha több éves, komoly kapcsolatban egy idegen nőt, vagy férfit vonzónak találunk, és utána nézünk az utcán. Ettől még semmi nem garantálja azt, hogy meg is fogjuk csalni a párunkat. Ha azonban ezek az alternatív megoldások hosszú távon folyamatosan visszatérnek a gondolatainkba, akkor kezdeni kell az egésszel valamit.

Megoldásként két dolgot tehetünk. Az egyik, hogy kiderítjük, mi okozza ezt a vágyakozást bennünk, esetleg belegondolunk, hogy mi az, ami lázba hozna, és mi az ami a jelenlegi szexuális életünkből hiányzik. Éppen az, hogy idegennel bújjunk ágyba? Olyannal aki semmit nem tud még rólunk? Sok házasságot élesztenek újra a különböző szerepjátékok, talán érdemes lehet kipróbálni.
Fontos, hogy ha valóban szeretjük a párunkat, akkor legyünk vele őszinték, és mondjuk el, ha valami hiányzik számunkra a kapcsolatunkból. A közösen dolgozunk az ügyön, biztosan fel tudjuk még éleszteni azt a hatalmas szikrát.

A másik megoldás pedig az, hogy megtesszük a dolgot! Ha nem hagy nyugodtan a gondolat, hogy egy idegennel bújj ágyba, akkor tedd meg! Előtte azonban mindig tedd mérlegre a dolgokat: Valóban megéri megkockáztatni a biztos párkapcsolatot, és egyéjszakás kaland miatt? Ha a válasz igen, akkor nincs mese, valószínűleg ez egyébként is egy kihűlt kapcsolat, mely már sokkal kevesebb érzelmekkel működik, mint a legelején. Ilyenkor azonban fontos, hogy légy őszinte a partnereddel, és vállald tetteid után a következményeket.

Kategória: Életmód