Miért akkor jön rá a párunk, hogy szerelmes belénk, amikor legbelül már elengedtük a kapcsolatot?

Amikor egy kapcsolat már a kezd elromlani, általában legalább az egyik fél megpróbálja azt megmenteni. Ha ez mégsem megy, akkor egy pár hónapos próbálkozás után általában véget vetnek a dolgoknak, vagy egyszerűen csak a ragaszkodóbb fél leveszi a kezét a kapcsolatról, és hagyja, hogy minden a saját menetébe folytatódjon.

Úgy van vele, hogy ha együtt, akkor együtt, ha külön, akkor külön folytatják az életüket. Kezd beletörődni abba, hogy egy megromlott viszonyt már nem tud megjavítani, bármennyire is próbálkozott vele.

Ilyenkor azonban gyakori jelenség szokott az lenni, ha ez a görcsös elengedés után ébred rá a másik arra, hogy mégis boldog szeretne lenni ebben a kapcsolatban, és ilyenkor történik az, hogy ő kezd el nyitni a másik felé.

Mit jelent valójában az elengedés?

Az elengedés kifejezés rendkívül tág fogalom lehet. Ebben az esetben nem mindig van szó szakításról, vagy válásról. Inkább úgy kell értelmezni ezt a kifejezést ebben a helyzetben, hogy nem vagy hajlandó már a kapcsolatotok miatt idegeskedni, elengeded a dolgot, és hagyod, hogy minden úgy történjen, ahogy talán történnie kell. Nem akarod megmenteni, nem akarod feléleszteni a dolgot, időt adsz neki, hogy valamilyen irányban változzon meg a viszonyotok.

A görcsös akarás elengedése után pedig törekedni kell arra, hogy te magad boldog légy az életedben, és csak magadat tedd az első helyre. Egy kapcsolatban természetesen az a legfontosabb hogy mindkét fél jól érezze magát, kiteljesedjen, és boldog lehessen, ám nem könnyű úgy boldognak lenni, hogy a másik szabályokhoz köti a boldogságot. Nem ritka ilyenkor az sem, hogy a két ember valójában teljesen eltérően gondolkozik a dolgokról, ezért pedig egyfolytában akadályokba botlanak bele.

Ha a görcsös „boldog akarok lenni!” érzés megszűnik, megszűnnek a problémák is

Nagyon egyszerű oka van annak, hogy miért kellünk pont akkor a párunknak, mikor már elengedtük a kapcsolatunkat. Miért pont ilyenkor kezd el megnyílni, és kezd el pedálozni felénk?

Amikor egy nagyon szoros, meghitt kapcsolatot szeretnénk kialakítani, hiszen úgy érezzük, megtaláltuk életünk párját, arra törekszünk, hogy minden tökéletes legyen. De kinek legyen tökéletes? Saját magadnak, vagy a párodnak? Hajlamosak vagyunk ilyenkor azt kihangsúlyozni, hogy minden úgy haladjon ahogy szerintünk haladnia kell, akár tetszik a másik félnek, akár nem. Partnerünk valószínűleg az elején nem is fogja szóvá tenni a dolgot, de hidd el, nagy terhet teszel a vállára ezzel a viselkedéssel.

Bármennyire is jót akarsz, ilyenkor szoktak előjönni az elvárások, a szabályok, és az emberek ilyenkor hajlamosak rátelepedni a másik félre. Ő pedig ilyenkor úgy érezheti, hogy megfojtják, nem kap levegőt ebben kapcsolatban, és csak idő kérdése mikor fog elmenekülni belőle. Ha azonban lélekben elengedjük a dolgot, levesszük a kezünket a kapcsolatról, akkor egy-kettőre megszűnik ez a görcsösség, ez a rengeteg elvárás és szabály. Párunk pedig ilyenkor jön rá arra, hogy valóban szeret bennünket, és ahogy megszűnik a feszültség, rájön arra, hogy folytatni szeretné ezt a kapcsolatot.

Szponzorálta: klikk ide

Kategória: Életmód