Mi lehet egy nyári szerelemből?

Egy nyári nyaralás alkalmával minden sokkal egyszerűbbnek tűnhet. Könnyebben ismerkedünk, akár a strandon, akár egy szórakozóhelyen. Hosszú esti sétákat tehetünk a vízparton, gondtalanul nézünk a holnap elé, amikor hirtelen véget ér a nyaralás és ezzel talán az új kapcsolat is.

De nem minden esetben kell ennek feltétlenül így történnie. Nem lehetetlen, hogy egy könnyed nyári kalandból hosszabb, igazi kapcsolat kerekedjen. Természetesen, mint minden kapcsolatért, ezért is tennünk kell. Nem is keveset.

Ha úgy érezzük, van lehetőség a folytatásra, akkor nem kötelező búcsút inteni egymásnak. Először azonban saját magunkkal és érzéseinkkel kell tisztában lennünk, mielőtt akár egy lépést is teszünk a másik irányába. Biztos, hogy többnek érezzük ezt a kapcsolatot egy futó, nyári kalandnál? Egyáltalán, ha komolyabb érzéseink vannak, vajon ez kölcsönös? A másik is ugyanígy érez? Siettetni nem szabad semmit, de nem árt ezt megbeszélni a partnerrel, hátha ő is ezen gondolkodik. A kommunikáció ilyenkor is fontos.

Mit tehetünk egy hosszabb távú kapcsolat érdekében?

Amennyiben mindketten egyetértünk a folytatásban, próbáljunk ki egy romantika mentes hétvégét együtt, hiszen egy kapcsolatban sem romantikus minden egyes pillanat, vannak szürke hétköznapok is. Ha ilyenkor is jó együtt, az máris egy jó kezdet. Néha szervezzünk olyan programokat, amik a nyári találkozásainkra emlékeztetnek, hogy a szenvedély is megmaradjon. A nyári, maratoni beszélgetéseket sem szabad elhanyagolni, hiszen ezeket ugyanúgy megtehetjük télen, bekuckózva, egy pohár forró itallal a kézben.

Bár a nyári kapcsolatok idején szinte minden pillanatot együtt töltöttünk a másikkal, egy hosszabb távú kapcsolatban nem árt, ha megadjuk a másiknak az őt megillető szabadságot. Soha nem szabad rátelepedni a másikra, ha azt akarjuk, hogy megmaradjanak az érzések közöttünk. Sokan nem mernek a nyári kaland folytatására gondolni, ha távol élnek egymástól, pedig ezekre is nagyon sok, csodásan működő példa van. Ha pozitívan állunk hozzá, akkor bármi működhet, csak meg kell érte tennünk, amit tudunk.

Kategória: Életmód