Mi az, ami összekovácsolhatja a jelentős korkülönbséggel élő párokat?

Teljesen mindegy, hogy melyik nem az idősebb, azt biztosan elmondhatjuk, hogy más más életszakaszban járnak, emiatt az életfelfogásuk is különbözik. Ezzel a ténnyel együtt kell élni, sajnos csak egészen ritka esetben működik a kapcsolat hosszútávon. A leggyakoribb eset amikor a nő a fiatalabb, aki még család alapításról álmodozik.

Az idősebb párja viszont valószínűleg ezen már túl van, akár felnőtt gyerekei is lehetnek. Ha mindkettő félnek van már gyermeke akkor fennállhat az úgynevezett mozaikcsalád típus. Komoly nézet eltérésekhez vezethet, hiszen valljuk be őszintén mindenkinek a saját gyereke az első, emiatt gyakran a másik fél oldaláról érezhetünk féltékenységet, esetleg konfliktusokhoz is vezethet.

Minden kapcsolatot a legjobban a krízis helyzetek irányítanak, ami gyakran a szexuális életünkre is kihathat. Amíg az idősebbik fél már megtapasztalta az élet keserű oldalát, például elveszíteni a szülőket, addig a fiatalabbra ez a nehézség csak később fog rá nehezedni. Ilyenkor hagyjuk, hogy a tapasztaltabb társunk segítsen átvészelni a nehéz időszakot, a tanácsait ne vegyük rossz néven, hiszen ő már átélte ezt az élet helyzetet. Párkapcsolati kutatások bebizonyították, hogy a nagyobb korkülönbséggel rendelkező pároknak mindig van egy igen nagy összetartó erejük.

Ez lehet közös társadalmi státusz, iskolai végzettség, művészi irány, értékrend, intelligencia szint. Életünk során folyamatosan változunk, a gondolataink szinte napról napra változtatják jellemünket. Megfelelő kommunikációval és elfogadással azonban ezek a változások okozta kisebb konfliktusok is áthidalhatóak. A párok arra esküdnek, hogy mindig mindent időben beszéljünk meg, még akkor is ha némi nézet eltéréshez vezethet a beszélgetés. Hiszen jobb egy kis szó váltás, mint hetekkel vagy hónapokkal később egy nagyobb vitán átesni.

A nők sokszor szóba se állnak a velük egy korú pasikkal

A leggyakoribb felállás a kapcsolatokat illetően, az az amikor a férfi az idősebb. Még ha csak pár évről is van szó, de a ritkább esetek közé tartozik ha a nők korosabbak. A kamaszlányok például szóba se elegyednek a velük egyidős fiúkkal, hiszen azoknak az érdeklődési körük egészen más mint a lányoké. Egy kamasz lány már nyitott egy kapcsolatra, próbálgatja a saját határait, érdekli a romantika. Amíg egy kamasz fiút a bulik, a haverok, a számítógépes játékok és a sport érdekli. Ez a különbség gyakran az évek múlásával is megmarad. A férfiak csak egy bizonyos kor után érnek fel arra a szintre, amikor fontossá válik számukra a család, az anyagi biztonság, és a szeretet. Ez viszont ilyenkor roppant csábító egy fiatal hölgynek, hiszen ők éppen erről álmodoznak.

Valljuk be kívül állóként gyakran rosszindulatúan, furcsán tekintünk egy olyan kapcsolatra amiben az egyik fél idősebb. Soha ne legyünk negatívak, hiszen még a sztárvilágban is találunk ilyen párokat, akik már hosszú évek óta boldogan élnek. Sok fiatal partner pont amiatt ragaszkodik az idősebb párjához, amiért mi rögtön rosszra gondoltunk. A nyugalom, biztonság és felelősség teljesség egy boldog, érdekmentes kapcsolatot eredményezhet.

Kategória: Életmód