Különbségek a beton és üvegszálas medencék között

Az üvegszálas medencék növekvő népszerűsége miatt a medenceiparban sok fogyasztó hezitál, amikor választaniuk kell a kettő között. Az emberek első számú aggodalma a vásárlásakor az, hogy mennyi karbantartást kell majd a rákölteniük.

A beton érdesebb felületű, és lehetővé teszi az algák szaporodását. Az üvegszálas anyag viszont nem porózus felületű. Más szóval, az algák nagyon nehezen tudnak beágyazódni a repedésekbe és hasadékokba. Következő érdekesség, hogy az üvegszálas medencékben a vízben lévő kalciumnak szinte semmilyen hatása nincs, és a pH-értéket sem kell olyan gyakran ellenőrizni, tehát ezt is megkönnyítjük kicsit.

Az érdes felület azonban nem csak az algák miatt szokott szóba kerülni. Akár hisszük, akár nem, az egyik fő ok, amiért az emberek üvegszálas medencét választanak egy másik betonmedencével szemben, éppen a felület érdessége. Ez különösen fontos a gyermekek esetében, akik gyakran játszanak órákon át, és a végén lehorzsolódott és vérző lábakkal végezhetik, ami nagyon fájdalmas lehet. Az üvegszálas medencék olyan puhák, hogy az ember órákig játszhat úgy, hogy a lábára és a lábujjaira semmilyen negatív hatást nem gyakorol.

Beszéljünk az élettartamról

Az egyik legnagyobb tévhit a medenceiparban az, hogy egy üvegszálas medence nem tart olyan sokáig, mint egy betonmedence. Ez a hiedelem egyszerűen nem igaz. Az üvegszál több mint 50 évig tart az esetleges nagyobb javítások nélkül, bár általánosságban elmondhatjuk, hogy 8 és 15 év között kisebb javításokra lesz szükség.

A talajviszonyokkal szembeni alkalmazkodóképesség szintén érdekes, mivel az üvegszálas medencék valamivel ellenállóbbak. Ez azt jelenti, hogy szükség szerint alkalmazkodnak, ami rendkívül fontos a mozgó talajok esetében. Ettől függetlenül egyik medencét sem úgy tervezték, hogy utólag alkalmazkodjon a talajhoz.

Ennél a pontnál meg kell említeni, hogy az egyik legtartósabb medence mindig a beton lesz, viszont ha gyorsaságra vágyunk, akkor érdemes egyéb lehetőségek után néznünk.

Kategória: Életmód