Kötelezően megvásárolandó füzetek iskolásoknak

Minden egyes iskolának megvannak a maga tanszerkövetelményei, melyet a legtöbb esetben a tanítók a szülőknek egy listán át is nyújtanak, hogy biztosan mindent be tudjunk szerezni szeptemberre. Vannak azonban eltérések és közös pontok, melyek biztosan nem hiányozhatnak csemeténk iskolatáskájából.

Elég nehéz eldönteni mi az, amire valóban szüksége lesz a tanórákon és mi az, ami teljesen felesleges pénzkidobás. Egy szülő, akinek elsőbe ment a gyermeke, biztosan nagy kérdőjelekkel a fejében ment el megvásárolni mindent, amire gyermekének szüksége lesz az iskolába, míg egy nagyobb gyermek anyukája már ösztönösen, tapasztalatból nyúl a dolgokért bevásárláskor.

A legfontosabb füzetek

A füzetek elengedhetetlenek a gyermekek tanfelszereléséből, kell belőle négyzetrácsos, sima és vonalas is. A tanárok szerint vonalasból legalább 4 darabot vásároljunk, hiszen több tantárgynál is ilyen füzetre lesz szükség. Matematika órára kell a négyzetrácsos, ebből is érdemes 3 darabot vásárolni, hogy az otthoni gyakorlásra is legyen egy füzete a gyereknek. A sima lapú füzet több órán is előkerülhet, 4-5 darabot mindenképpen szerezzünk be belőle.

Igen hasznos tud lenni a leckefüzet, melybe minden nap, minden tanórán feladott házi feladatot fel tudja jegyezni a gyerek, így biztosan nem fog semmi elmaradni. Énekórára kottafüzet, idegen nyelvre pedig a szótár füzet az elengedhetetlen. A füzet csomagok mellett kelleni fog még írólap, színes papír, origami papír és a legtöbb iskola kér műszaki rajzlapot, borítékot és kartonpapírt is.

Ha valami ezekből megmarad, nyugodtan tegyük el, hiszen minden alsós tagozatos osztályba szüksége lesz évkezdéskor rá a gyermeknek. A füzeteknél és a könyveknél sokan egyből a borítókat is megszokták vásárolni. Ez megóvja a könyveket és füzeteket a szennyeződéstől és a kosztól a sok ki-be pakolászáskor. Ha különböző színű csomagolóval borítjuk be őket, akkor könnyebben meg tudja a gyermek különböztetni a tantárgyakhoz való füzetet és könyvet. Mindenképpen írjuk rá vignettára a gyermek nevét és osztályát is, hiszen első osztályban sokszor elkeverednek a tankönyvek és a füzetek. Nagyon praktikus és könnyen tisztítható a jól ismert öntapadós csomagolópapír, mely akár lehet átlátszó is, így a gyerek könnyen látja, melyik könyvet kell bepakolni a táskájába.

Kategória: Életmód