Kiknek van szükségük online számlázó programra?

Az online számlázók népszerűsége az elmúlt időszakban folyamatosan, ez nem is csoda az új NAV adatszolgáltatási törvénymódosításnak köszönhetően. Természetesen nem arról van szó, hogy ne lehetne kézi számlatömböt használni, de aki így tesz, annak dupla adminisztrációval kell számolnia, mert a kézi számlákat is egy napon belül fel kell vinni a NAV rendszerébe.

Emiatt pedig sokan inkább automatikusan az online rendszert használják. Egyes számlázók mobil applikációval is bírnak, így nem szükséges számítógép elé ülnünk a számlázáshoz.

A mobil applikáció és a hordozható nyomtatók segítségével pedig bárhonnan számlázhatunk, akár külső helyszínről is. Az online számlázó minden vállalkozó számára elengedhetetlen kellék, legyen szó olyanokról, aki alanyi jogon adómentesek, de akár KATA-sokról is. Mivel rengetegféle számlázó létezik, érdemes utána járni, hogy melyik mit tud, és ezek a szolgáltatások mibe is kerülnek.

De az online számlázó nemcsak arra való, hogy a kötelező adatszolgáltatást elvégezhessük vele a NAV felé. A sokféle funkció jóval túlmutat az alapokon, és nagyon hasznos tud lenni, természetesen nem csak vállalkozóknak, hanem könyvelőknek vagy webáruházaknak is.

Milyen extra funkciókkal bírhat egy számlázó program?

A legtöbben megelégszenek annyival, hogy az online számlázón keresztül számlákat tudnak készíteni. Sokaknak persze nincs is többre szükségük, de számos olyan vállalkozás van, aki ennél többet vár el egy ilyen rendszertől. Szerencsére egyes online számlázók ennél jóval többre is képesek.

Tudunk díjbekérőket, előlegszámlákat készíteni, devizában számlázni és a számlaadatokat könyvelő programokkal szinkronizálni. Beállíthatunk számlaismétlődéseket és a kintlévőségek kezelésében is segítségünkre lehetnek, mert képesek automatikus üzeneteket küldeni a későn fizetőknek.

Azt is jelzik felénk, ha a NAV felé megtörtént az adatszolgáltatás, így nem kell aggódnunk, hogy emiatt esetleg büntetést kapunk, de akad olyan számlázó is, aki teljes felelősséget vállal ezzel kapcsolatban, és ha a program hibájából kapjuk a büntetést, átvállalják helyettünk a bírságot is.

Kategória: Életmód