Horvátország várja a turistákat

Több, mint egy éves várakozás után Magyarországon is egyre több ember szeretné szervezni az idei nyaralását. Az utóbbi hónapokban a lakásban ülve tervezgettük a jó időt, és most úgy tűnik, hogy egyre konkrétabb információkat kapunk a szomszédunktól, Horvátországtól.

A magyarok egyik legkedveltebb üdülőhelye úgy döntött, hogy a turisták elé megy, és tárt karokkal várja őket.

A könnyítés április 1-jén kezdődött, és a mai nappal járt volna le, azonban nem történt szigorítás, tehát az elsejei feltételek vannak érvényben. Ez pedig azt jelenti, hogy végre szabadabban tudunk utazni, hogy eltöltsük a megérdemelt pihenésünket. Amennyiben szeretnénk jogszerűen belépni az országba, több lehetőségünk is van.

A belépéshez szükséges feltételek

Az első megoldás, ha a kocsiban ülők negatív PCR tesztet tudnak felmutatni, ami 48 óránál nem régebbi. Ez a 7 éves korú gyerekekig érvényes, tehát az ennél idősebbeknek kötelező a bemutatható teszt.

Ha azon szerencsések közé tartozunk, akik sikeresen túljutottak a víruson, most igazán jól járnak, mivel egy EU által hitelesített antigén teszttel is beléphetnek az országba. Amennyiben valaki tudja, hogy átesett a kóron, egy 6 hónapnál nem régebbi orvosi igazolással is beutazhat, akkor nem muszáj az antigén teszt.

Ahogy egyre több ország halad a saját oltási programjával, egyre több helyen fogadják el az erről kiállított igazolást is. Horvátország azok közé tartozik, akik minden vakcinát elfogadnak, tehát az orosz és kínai oltással rendelkezők is szabadon mehetnek nyaralni. Az egyedüli feltétel, hogy ne teljen el 6 hónap a második adag beadásától.

Igaz, hogy Magyarország jelenleg piros jelzéssel szomorkodik, de ha zöld országból utaznánk, akkor teszt és karantén nélkül mehetünk. Reménykedjünk, hogy ez a magyarokra is minél hamarabb igaz lesz.

Amennyiben a vakációt tervezgetjük, úgy ne felejtsük el az egészségügyi regisztrációt, ami minden belepéshez kelleni fog. Ha ezzel megvagyunk, akkor nincs más dolgunk, mint kedvünkre válogatni a lehetséges szállások között, amelyek alig várják a látogatókat, így megkezdhetjük a régóta várt nyugodt pihenésünket.

Kategória: Életmód | Címkék: