Hogyan legyen hordozható könyvespolcunk?

A könyvek világa sok embert varázslatos helyekre repít el. A papír illata és az izgalmas történetek beszippantják az olvasót, és csak akkor engedik el, amikor az utazása végére ért. Azonban a papírkönyveknek több hátránya is van. Bár nagyon szeretjük őket, és a borítójuk a lakás díszévé válik, előbb vagy utóbb elfogynak a rendelkezésre álló polcok.

Aztán azt sem szabad elfelejteni, hogy egyre több jó könyv lép ki a piacra, és mind arra vár, hogy megvegyük, ez pedig sokszor lehetetlen. Aztán meg kell említeni a többszáz oldalas könyvek súlyát is, ami nem nevezhető könnyűnek, főleg akkor, ha táskában szeretnénk magunknál tartani egyet-egyet. Mi a megoldás?

Szerencsére feltalálták az úgynevezett e-könyvet, ami a telefonunkon vagy a tabletünkön is hordható. Ezek általában olcsóbban szerezhetőek be, azonnal letölthetjük őket, és több ezer elfér egyetlen készüléken.

Tény, hogy nem lehet többé szagolgatni az oldalakat, és a borítóban sem gyönyörködhet annyit, azonban praktikusság terem biztosan győznek. Viszont a telefonok és a tabletek képernyője nem tesz jót a szemünknek, így érdemes minden 30 perc után kisebb szünetet tartani.

Az E-book előnyei

Erre lehet megoldás az E-book olvasó. Ezek a készülékek úgy lettek megtervezve, hogy a háttér és a betű ne zavarja a szemünket, így akár hosszú órákon keresztül is olvasgathatjuk a kedvenc könyveinket. Ez az olvasó elfér a táskánkban is, így bárhova magunkkal vihetjük akár az egész könyvespolcunkat, attól függően, hogy mekkora belső tárhellyel rendelkezik.

De hogyan kerülnek a könyvek az olvasóba? Ma már bárhonnan tölthetünk le ingyenes kiadványokat, és rengeteg kedvezményes e-könyvet tudunk megvenni, így a kedvenc regényeinkből is tarthatunk magunknál pár darabot. Nincs más dolgunk, mint csatlakozni az internethez, vagy átküldeni magunknak a beszerzett e-pub fájlt.

Vásárlás előtt mindig győződjünk meg arról, hogy az olvasó milyen fájlt tud megnyitni, és ezután eszerint szerezzük be az új könyveket. Az olvasás segít a szókincsünk javításában, és izgalmas órákkal ajándékoz meg minket.

Kategória: Életmód