Hogy használhatjuk fel a megmaradt térkövet a kertünkben?

Térkő burkolat építésekor a szakemberek ajánlani szokták azt, hogy minden esetben kicsivel több térkövet vásároljunk, hiszen ha a burkolat szélén, vagy a minta miatt vágni kell a térkövet, akkor a van mihez nyúlni. Mivel a vágási veszteség várhatólakosan csökkenteni fogja a beépíthető térkövek számát, nem érdemes pontosan annyi térkövet vennünk, amely a felület nagyságához pontosan kell.

Minél bonyolultabb mintát szeretnénk, annál több vágás szükséges a kialakításához, ebből kifolyólag minél összetettebb a minta, annál több a vágási veszteség is. Ezért azonban nem is egyszerű kiszámolni azt, hogy valójában mennyi térkőre lesz szükségünk. Az se jó, ha sokkal többet veszünk, de sok kellemetlenséget tud okozni, ha kevés, van belőle, ezért azt szokták mondani, hogy inkább 1-2 négyzetméter térkő maradjon, minthogy 1-2 négyzetméter térkőre kelljen várni akár heteket, ha úgy rendeljük azt meg kereskedőtől.

Így bizony valószínű, hogy valamennyit feleslegesen veszünk meg és meg fog maradni. Ahhoz hogy egy szó szerint ne felesleges vásárlás legyen, mutatok pár tippet, hogy mit tudunk a megmaradt térkőből készíteni.

Újítsa fel kertét a megmaradt térkövekből!

Ha szeretnénk a kertben sütni, de nincs helyünk rá, akkor most nyúlhatunk a kimaradt térkövekhez, hiszen klassz tűzrakóhelyet tudunk készíteni belőle. Szerencsére egy tűzrakóhely építéséhez nem is kell sok térkő, elkészítése pedig igen egyszerű, így ha néhány négyzetméternyi megmaradt, azt tökéletesen feltudjuk használni ilyen módon. Egy jó kis tűzrakóhely a kert éke lehet, kezdődhez a kerti partyzás, a grillezés és a szalonnasütés!

A másik szuper ötlet, melyhez még fel tudnánk használni ezeket a térköveket, az az, hogy veteményeskertünket alakítsuk át vele. Ez különösen akkor jó, ha több térkövünk maradt és már nincs helyünk tárolni őket, ilyenkor készítsünk belőle egy magas ágyást. Ha 30-40 cm-el megemeljük a veteményes magasságát, akkor a saját dolgunkat könnyítsük meg, hiszen nem kell majd a mindennapi teendő során olyan mélyre hajolgatnunk. A magas ágyás elkészítéséhez lényegében csak egy falat kell megépítenünk, majd az ágyást feltölteni termőfölddel.

Kategória: Életmód