Hibák, amiket érdemes elkerülni az interneten

Az internetes biztonság olyan kérdés, amely az utóbbi években kétségtelenül egyre szélesebb körben vált ismertté. Egyre többen kapunk gyanús banki üzeneteket, amikről utólag kiderül, hogy semmi közük a bankhoz, mivel valójában valamilyen kiberbűnöző áll mögöttük.

Sajnos a csalók kifinomultabb technikákat alkalmaznak, miközben még mindig belefutunk a tipikus hibákba. A Redeszone összegyűjtötte, hogy mit NEM szabad csinálni az interneten.

NE kattintsunk ismeretlen linkekre

Azt mondják, hogy a kíváncsi ember hamarabb megöregszik, főleg, ha a kíváncsisága miatt ellopják az adatait. Igen, a kattintgatás sokba kerülhet, a számítógépes hackerek specialisták a vonzó ajánlatok küldésében, amelyek gyakran nagy kedvezményeket és ingyenes termékeket kínálnak, csak azért, hogy megmozdítsuk az egeret. Ezek a webcímek általában vírusos oldalakra vezetnek, ahol könnyedén megszerzik az adatainkat, tudtuk meg a quadron.hu jóvoltából.

NE csatlakozzunk bármilyen WiFi hálózathoz

Induljunk ki abból, hogy nem minden WiFi hálózat megbízható. Ezt nem szabad elfelejteni, különösen a nyílt vagy nyilvános hálózatok esetében, mivel ezek jobban ki vannak téve a támadásoknak. Lehet, hogy jó ötletnek tűnik beülni egy kávézóba, vagy rácsatlakozni a netre a reptéren, azonban inkább válasszuk a biztonságos kapcsolatokat.

NE használjunk elavult szoftvert

Az első és legfontosabb pajzs a hackerek és a rosszindulatú támadások ellen az általunk használt szoftver. Ha nem frissítjük a mobilunk vagy számítógépünk operációs rendszerét, akkor kitesszük magunkat annak, hogy lemaradunk a legfrissebb védelmi beállításokról.

NE töltsünk le gyanús alkalmazásokat

Az Androidos felhasználóknál szokott megesni, hogy az emberek ismeretlen APK fájlokat töltenek le, mivel így nem kell fizetniük. Ha azonban nincs szerencsénk, akkor sokkal többe fog kerülni a letöltés, mintha megvettük volna. Maradjunk inkább az áruházak biztonságánál.

NE használjunk kiszámítható jelszót

Nagyon fontos, hogy különböző és bonyolult jelszavakat hozzunk létre, amiknek nagyon kevés közük van hozzánk vagy valamilyen személyes adatunkhoz.

Kategória: Életmód