Hasznos tanácsok szégyenlős randizóknak

A szégyenlős emberek számára óriási problémát jelenthet az ismerkedés, és egy randi, ami sokszor akár legrosszabb rémálmaikat is megvalósíthatja, de felesleges ilyesmin agyalni, hiszen néhány hasznos tanáccsal és trükkel garantáltan ki lehet védeni a legváratlanabb helyzeteket is. Persze a legfontosabb ehhez az, hogy végre kimozduljunk otthonról, vagy legalább a közösségi oldalakon próbáljunk meg merészebben ismerkedni, hiszen máskülönben kudarcra ítélt az egész életünk.

Készüljünk fel alaposan

Nagyon sok szégyenlős ember él a világban, és meglepően sok azok száma, akik csak az első párkapcsolatuk alatt vagy után nyílnak meg igazán, egyszóval pontosan az kell nekik ahhoz, hogy sikeres, nyitottabb emberek legyenek. Ha úgy érzed, hogy neked is ez lehet az ugródeszka, akkor itt az ideje végre elhatározni magadat. Az egyik legfontosabb ezen a téren az, hogy a randira és az első találkozóra mindig felkészüljünk, hiszen ha félénkek vagyunk, akkor bizonyára már a bemutatkozásnál el fogunk vörösödni, és megszeppenünk, ha csak nincs pontos forgatókönyvünk arra, hogy mivel is tereljük tovább a találkozót. Például a köszönés után azonnal kérdezzünk, és mindig legyen egy B tervünk klisékkel, amelyekkel megtörhetjük a kínos csendes. Nem olyan nehéz az, csak gyakorolni kell.

Ha túl félénkek vagyunk, akkor bizonyára nem szívesen beszélünk, de ezen érdemes változtatni, így nem csak akkor öntsük ki a szívünket bátran, ha minket kérdeznek, hanem akkor is, ha nekünk kell kérdeznünk, és minket érdekel valami. Ez azért is fontos, mert ha csak a másik kérdez, akkor azt hiheti rólunk, hogy egyáltalán nem is mutatunk érdeklődést iránta. Ezt pedig bizonyára nem szeretnénk, éppen ezért fontos, hogy legalább 10-15 kérdés legyen a fejünkben, és ha valami eszünkbe jut, azonnal kérdezzünk, sőt éljünk folyamatosan a visszakérdezés lehetőségével. Ha belemelegszel, biztosan könnyebb lesz!

Ne mutasd ki, hogy félsz!

A félénkség mondhatni egy általános emberi tulajdonság, pláne az első randik idején szinte biztosan mindenki tart egy kicsit a másiktól, de óriási hiba ezt kimutatni, mert az akár rosszul is elsülhet. Éppen ezért mindig mosolyogjunk, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, ha pedig mégis úgy érzed, hogy bizonyos pontokon elönt a melegség és vörösödsz, csak kezd el nyugodtan lélegezni, ez a technika ugyanis garantáltan használ. Ha pedig végleg nem bírnád, illedelmesen menj ki a mosdóba, és egy perc alatt felfrissülsz. Az önbizalmat egyébiránt határozott tartással és felemelt fejjel is kifejezhetjük, szóval éljünk bátran ezzel a lehetőséggel!

Fontos továbbá, hogy ha valamennyire ismered a másik felet, és tudod, hogy ő miket szeret, akkor azokból a témákból egy kicsit felkészülsz, hogy a munkájáról vagy a hobbijáról tudd kérdezni őt. Soha ne feledd el továbbá dicsérni sem a másikat, ha pedig végleg kifogytál az ötletekből, jöhet néhány mondat az időjárásról is a legrosszabb esetben, míg eszedbe nem jut valami.

Kategória: Életmód