Hányféle háztípusból válogathatunk, ha könnyűszerkezetes házat választunk?

A könnyűszerkezetes házak építése azért is gyorsabb, mint a téglaépítésű házaké, mert előre legyártott panelekből készül. Ehhez természetesen az is kell, hogy legyen sablon, vagyis standard házak, melyek tervei már előre készen vannak, így a panelek legyártása jóval kevesebb időt vesz igénybe.

Azonban még mindig tartja magát az a tévhit, hogy az így elkészült házak egyformák, tucat házak, és kiveszik belőlük az egyediség. De valóban így is van. Először is nézzük meg, hogy hányféle típusból válogathatunk. 

A könnyűszerkezetes házak estében sokan azt hiszik, hogy kockaházat kapnak, pedig ez egyáltalán nem igaz. Létezik ilyen típus is, de választhatunk akár olyat is, ami emeletes, és olyat is, ahol garázs is van. Sőt, létezik könnyűszerkezetes sorház is, szóval a készházak alaptípusiból meglepődnénk, mennyire sokféle van. A legtöbb készház négyszobás, de ez sem teljesen törvényszerű. Ugyanis a standard házak mellett kérhetünk egyedi terveket is, vagyis teljes mértékben mi döntjük el, hogy mi hova kerüljön, és milyen legyen. 

Ha előre kész vannak a tervek, van, amin módosíthatunk? 

A standard ház alap, kérhetjük módosítás nélkül is, de még ebben az esetben is sok dologban dönthetünk. Amin mindenképp gondolkodjunk el, akkor is, ha standard megoldásokban gondolkodunk, hogy melyik helyiségben hány konnektor legyen, mivel általában meglehetősen kevés szerepel az alapterveken.

De ezen túl is van dolgunk, például eldönthetjük, hogy a fürdőben kádat vagy zuhanyzót szeretnénk, és a konyhabútor kialakítását sem kell feltétlen más ízlésére bízni. Egyes esetekben kérhetjük a konyha vagy a gardrób munkálatait is, de bízhatjuk másra a munkát. 

A falak és a burkolatok színébe és anyagába is van beleszólásunk, hiszen a mi otthonunkról van szó. A könnyűszerkezetes ház építése is házépítés, a mi otthonunk készül, így egyértelmű, hogy dönthetünk, hogy milyen is lesz. A készház egyik fő vonzereje, hogy hamar lekészül. Ez akkor is így van, ha módosítunk népiképp a terveken.

Kategória: Életmód | Címkék: