Fontos dolgok költözéskor, mielőtt megérkezne a költöztető!

Lehet tervezett vagy spontán de a költözés soha nem kis feladat. Főleg, ha már egy egész házat berendeztünk tárgyainkkal, bútorainkkal. A költöztetők megérkezése előtt ezeket mind biztonságos csomagolásba kell elraktározni, hogy a szállítás közben ne sérüljenek meg.

Néhány dologra azonban ügyelni kell, mert az összecsapott költözés közben esetleg lemarad valami vagy megsérül a költözés közben, esetleg elkallódik hosszú hónapokra. Ezért mindig először tervezzünk, aztán szortírozzunk és végül logikusan, felcímkézve csomagoljunk és pakoljunk szobák szerint.

A költözési költségek mindig csökkenthetőek!

Bár nagyobb mennyiségű holminál szinte biztos, hogy költöztető céget kell felbérelnünk de a fuvarok számát minimalizálhatjuk azáltal, hogy akár kocsival vagy ha közelebb van az új otthounk, akkor biciklivel vagy gyalog, naponta akár többet is fordulva a kisebb és könnyebb csomagokat mi magunk szállítjuk át az új helyre. Ezzel akár a felére is csökkenthetjük a szállítási költségeket. Ha a dobozok díját is szeretnénk megspórolni, kérjünk a helyi üzletekből vagy barátoktól-ismerősöktől. Azért azok nagyságára, állapotára és minőségére azért figyeljünk, nehogy a törékenyebb tárgyak bánják a figyelmetlenségünket.

A költöztetőket is érdemes tájékoztatni

A költöztető cégeket is érdemes előre tájékoztatni a körülményekről. Nem árt, ha tisztában vannak vele, hogy hányadik emeletre kell fel és le lépcsőzniük lift hiányában, vagy hogy mekkora tárgyak férnek el az esetleg elég kis méretű liftben. Fontos lehet még számukra, hogy a kaput tudják-e nyitni vagy támasztani, illetve lesz-e aki vigyáz a ki és bepakolásnál az értékes holmikra. A parkolás állandó problémát jelent, ezért mindkét helyszínnél nézzünk szét, hogy milyen lehetősége van a közelben leparkolni a nagy szállító járműnek. A feltételek összeírását már célszerű a költözés előtt több héttel összefoglalni és ez alapján több költöztető céget is megkeresni.

Támogatta: www.koltoztetes-szallitas-s-transport.hu

Kategória: Életmód