Ezek a medencefedés előnyei

Ha valaki saját medencével rendelkezni, akkor bizonyára megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy azt hosszú időn keresztül tudja az egész család használni. Ehhez akár a medencefedés is hozzá tud járulni, hiszen az egyértelműen növelni a medence élettartamát.

Emellett megvédi annak tisztaságát, hiszen megakadályozhatjuk vele, hogy a szálló por, a lehulló falevelek, és az egyéb szennyeződések a vízben kössenek ki. Egy tökéletes medencefedés meghosszabbíthatja a fürdési szezon idejét, akár 2 hónappal is, hiszen melegen tartja a medence vízét még a hűvösebb időjárásban is. Ennek köszönhetően gazdaságosabbá teszi a medence fűtését, a téliesítő takaró pedig megvédi a medencét a fagykártól is.

Milyen típusú medencefedések közül tudunk választani?

Manapság szerencsére rengeteg medencefedés közül tudjuk kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet, ezek között pedig találhatunk letisztult, és esztétikus kivitelt is.

A polikarbonát medencefedés egy zárt szerkezetű alumínium keret, mely egyedi technológiával készül. Nem csak kinézete, de funkciói miatt is rendkívül hasznos lehet egy medence tulajdonos számára. A fedés üvegezése polikarbonátból készül, ez pedig egy igen ellenálló anyag, tehát nem okoz kárt benne sem a vegyszerezés, sem a különböző időjárás viszonyok.

UV védelemmel rendelkezik, emellett törhetetlen is, így ha egyszer befektetünk rá, garantáltan hosszú időn keresztül lesz a medencénk védelmezője.

A polikarbonát fedés között többféle típust is meg tudunk különböztetni. Saját egyéni igényeink mérvadóak a medencefedés kiválasztása idején is, ám ha nem vagyunk biztosak a döntésünkben, érdemes lehet kikérni egy szakember véleményét is. A magas fedés teszi lehetővé leginkább azt, hogy fedett állapotban a medence mellett tudjunk sétálni.

A lapos medencefedés az egyik legnépszerűbb, melynek megjelenése igen diszkrét, és leginkább a minimalista stílus jegyeit hordozza. Többféle porfestéssel kérhető, így választhatunk a bézs, a fehér, illetve az antracit árnyalatokban. Az alacsony medencefedés kisgyermekes családok számára lehet ideális, hiszen lehetővé teszi a medencébe való játékot, és ugrálás.

A közép-magas fedést azok számára szokták ajánlani akik a fürdőszezont szeretnék egy kicsit kitolni, kialakítása miatt pedig akár jakuzzi, vagy szauna is beépíthető a medence mellé. A Terasz és SPA elnevezésű medencefedés pedig együtt jeleníti meg a modern kivitelt, a klasszikus téli kert megjelenéssel.

Kategória: Életmód | Címkék: