Ennyibe kerül: duguláselhárítás árak hazánkban

Ha bármilyen dugulást észlelünk otthonunkban, célszerű kipróbálni néhány házi praktikát, mely sok esetben segíthet a probléma megszüntetésében. Ha azonban azt tapasztaljuk, hogy az erőfeszítésünk ellenére is gondjaink vannak a WC-vel, vagy áll a víz a mosogatóban esetleg a kádban, akkor nem úszhatjuk meg a duguláselhárító tárcsázását.

Szerencsére egyre több duguláselhárítással foglalkozó céget találhatunk, akik megfelelő szaktudással és tapasztalattal állnak rendelkezésünkre, sok esetben 0-24 órás ügyelettel.

Nem éri meg spórolni a duguláselhárításon

Ha az ecetes és szódabikarbónás házi praktikával is úgy tűnik, csődöt mondtunk, ne halogassuk tovább a szakember felkeresését, hiszen nagy valószínűséggel olyan makacs elzáródással állunk szemben, melyet csak ő tud elhárítani. Spórolás szempontjából sem érdemes ilyenkor a boltok polcain megtalálható vegyszerekkel próbálkozni, hiszen könnyen lehet, hogy ezzel sem fogunk pénzt megtakarítani, hiszen nem biztos, hogy segíteni fognak, így a végén így is-úgy is szakember segítségére lesz szükségünk.

Keressük fel azt a duguláselhárítót, aki a legtapasztaltabb és számunkra a legszimpatikusabb. Az árakkal kapcsolatban azonban igen nagy eltérés tapasztalgató, de sok esetben nem éri meg a legolcsóbb szakembert választani, hiszen a magasabb árfekvés sokszor a garanciát is tartalmazza.

Ha a fürdőszobában észleljük a lefolyó elzáródását, akár a mosdókagylóban, akár a zuhanytálcánál vagy a kádban, körülbelül 7.500 és 16.000 forint közti kifizetendő összegre számíthatunk. A mosogató medence eldugulása esetén a legtöbb szakember a duguláselhárítást 10.000 – 14.000 forint között vállalja el. Ha a dugulást a WC-csészében észleljük, az elzáródás megszüntetésének összege szakembertől függően körülbelül 9.000 és 18.000 forint között helyezkedik el.

Természetesen eltérő árak lehetnek a fővárosban, azok különböző kerületeiben, és persze vidéken egyaránt. Nézzünk utána, mely településen, milyen árak találhatók.

Érdemes telefonos bejelentés alkalmával azonnal elmondani, hogy mióta áll fent a dugulás és a lakás melyik részében tapasztaljuk, hiszen így a szakember rögtön tud mondani egy árajánlatot, melynek tudatában meg tudunk vele beszélni egy időpontot. Légkondicionáló berendezés kondenz csepegtető eldugulása esetén mindenképpen érdeklődjünk telefonon, hiszen nem minden duguláselhárító végzi el ezt a műveletet. Ez a tisztítás körülbelül 5.500 és 8.000 forint között érhető el.

Kategória: Életmód