Egyre népszerűbbek az egyedi képeslapok

A képeslap küldések nagy hagyománya volt régen, a 80-as, 90-es években szinte mindenki kapott ilyen lapot legalább karácsonyra vagy húsvétra a távol élő rokonától, de az is megesett, hogy a nyaralásról küldtek szét a családok élménybeszámolót vagy csak üdvözletet ebben a formában.

Manapság, az internet és a közösségi média térhódításával ez az üzenetküldési mód kissé háttérbe szorult, viszont azt nem lehet mondani, hogy teljesen megszűnt. Az idősebb generáció körében még mindig népszerű lehetőség, de rengeteg cég is használja karácsonykor marketing céllal.

A családok körében viszont az egyedi képeslapkészítés számít napjainkban nagyon divatosnak. Leginkább a karácsonyi jókívánságokat szokták ebben a formában átadni a távol lévő családtagoknak, nagyszülőknek, rokonoknak, de nyaralási képekből is készül egyedi képeslap.

Sokan ebben a formában használják fel a karácsony fotózás vagy a nyaralás képeit, mert személyes és szívhez szóló üdvözlési mód, és biztosak lehetünk benne, hogy nem kerül az ünnepek után a kukába, ahogy sok hagyományos képeslap.

Hogyan készíthetünk magunknak egyedi képeslapokat a nyaralásról vagy valamilyen ünnepre?

Az egyedi képeslapok készítése alapvetően nem bonyolult. Megcsinálhatjuk mi magunk is, hiszen számos online tervező létezik már, melyeket sokszor ingyenesen használhatunk, de az sem ritka, hogy a nyomda ajánlja fel a tervezést, mint extra szolgáltatást.

Ha a nyomda tervezi meg az egyedi képeslapunkat, akkor csak a képeket kell elküldenünk, melyeket a képeslapra szeretnénk. Lehet csak egyetlen kép is, de akár montázsban is gondolkodhatunk. A képeslap méretét is megválaszthatjuk, lehet standard, de egyedi méret is szóba jöhet.

Emellett a lap stílusát is meghatározhatjuk, lehet modern vagy klasszikus is. Ha pedig készen vannak a tervek, akkor már csak azt kell eldöntetnünk, hogy hány darab lapot szeretnénk küldeni. Egyes nyomdák esetében van egy minimum mennyiség, tehát 1 db-ot nem kérhetünk. A nyomtatás után pedig már csak meg kell címeznünk, ráírni a jókívánságokat, és már indulhatunk is a postára.

Kategória: Életmód