Beszéljünk a CBD-olaj működéséről

A CBD-olaj kannabinoidokat tartalmaz, amik a Cannabis sativa nevű növényben előforduló vegyületek. Természetesen egy növény rengeteg anyagot tartalmaz, azonban nem mindegyiket használjuk ugyanúgy.

A Cannabisnál maradva a 480 különböző anyagból a legismertebb a delta-9-tetrahidrokannabidol, ami a kannabisz növények egyik fő pszichotróp összetevője, amiről a legtöbben csak THC néven hallottak. Emellett azonban ott van a CBD, vagyis a cannabidiol, ami a növény kivonatának 5-8 százalékát teszi ki, és nem tartozik a drogok közé, mivel nem pszichoaktív hatású, ugyanakkor az olaj hatása miatt sok ember fogyasztja.

Számos kutatás zajlik napjainkban, melyek során azt figyelik meg, hogy miként működik az emberi szervezet. Valójában a testünk több kannabinoid receptort működtet, amik jellemzően a központi idegrendszerben és az immunrendszerben találhatók. Ezek egyfajta érzékelők, akik a sejtek felszínén ülnek, és különböző adatokat gyűjtenek, hogy utána elindíthassák a megfelelő sejtválaszt. A legjobb példa erre a folyamatra, amikor náthások leszünk, és a testünk automatikus elkezdi kitermelni a szükséges ellenanyagokat.

Növényi kannabinoidok, avagy a CBD

A kannabisz növényben többféle növényi, azaz fitokannabinoid található meg. Ezek közül kerül ki a CBD is, amit rengeteg kutatás követ, bár még érdemes várni a következtetésekkel, hiszen több vizsgálatra és tapasztalatra van szükség. Éppen ezért nem véletlen talán az sem, hogy a hatályos EU-s jogszabályok szerint fogyaszthatunk CBD-t, azonban nem állítható róla semmilyen gyógyhatás.

Ettől függetlenül szabadon próbálhatjuk az olajokat, porokat és krémeket, bár ezek közül a legfelkapottabb mindig a CBD-olaj szokott lenni. A fogyasztásnál csak arra kell figyelnünk, hogy betartsuk a termékcsomagoláson szereplő instrukciókat.

Azt is érdemes kiemelni, hogy a krémeket külsőleg kell alkalmazni, de ezt is mindig a megadott instrukciók alapján. A kiváló minőségű CBD-termékek mindig organikus készítmények, amik nem tartalmazhatnak THC-t, amit a laborvizsgálatok is bizonyítanak. Éppen ezért csak megbízható helyről vásároljunk!

Kategória: Életmód