Az online társkeresésnek több veszélye is lehet

Manapság már ritka, ha valaki személyesen, egy véletlennek köszönhetően ismerte meg jelenlegi partnerét. A legtöbb szingli inkább az online felületeket, és a különböző társkereső oldalakat használják akkor ha szeretnének párt keresni maguknak. Az online társkeresés kényelmes, egyszerű, és gyors. Előnyei mellett azonban van néhány hátránya is, melyről a párterapeuták szerint mindenképpen beszélni kell.

Egy online felületen olyan embernek tudjuk kiadni magunkat, amilyenek valójában lenni szeretnénk. Ennek megfelelően olyan képeket, és szövegeket tudunk feltölteni, mely nem minden esetben igaz ránk. Szakemberek szerint az online felületeken sem egyszerű megtalálni az igazit, leginkább csak egyéjszakás kalandra, vagy csak egy rövidebb viszonyra találunk magunknak partnert. Nem egyszerű ugyanis beállítani azt, hogy ki találhasson meg bennünket, ki nézhesse meg a fotóinkat, illetve hogy privát üzenet formájában kik vehessék fel velünk a kapcsolatot. Ebből kiindulva az online párkeresés egyik legnagyobb veszélye az, hogy rosszul mérjük be, hogy valójában kire, vagy mire is van szükségünk.

Egyszerűbb az online párkeresés, mint a személyes ismerkedés?

Egy lájkolás, egy oldalra húzás, majd néhány kedves mondat bepötyögése sokkal egyszerűbb, mint valakit leszólítani egy szórakozóhelyen, a suliba vagy csak szimplán az utcán. Sokkal előbb regisztráljuk magunkat egy társkereső oldalra, ha magányosnak érezzük magunkat, minthogy kicsit nyitottabbak legyünk a világra, és személyesen kezdjünk el ismerkedni. Az emberek alapvetően azonban olyan külső dolgokhoz szokták kötni a párválasztás, mely egyszerű, kézzel megfogható, és könnyen megfogalmazható.

Tehát könnyen be tudjuk pötyögni azt a bemutatkozásunk alá, hogy olyan pasit keresünk, aki legalább 175 cm magas, izmos, és kék szemű és a legjobb ha komoly kapcsolatot keres. Így bizonyos szempontok alapján alkotunk magunknak egy olyan férfi ideált, mely talán külsőre tökéletesnek tűnhet, a belső értékekről azonban egy szó sem esik…

Létrehozunk egy profilt, feltöltünk egy szexi képet, megírjuk azt, hogy kit keresünk, majd várjuk a pasik jelentkezését. Fontos kérdés azonban az, hogy ez a válogatás egy valódi önismereti kérdés alapján történik meg, vagy inkább a társadalmi normák, a társadalmi elvárások, illetve a környezet által sugallt dolgok alapján fogunk döntést okozni?

Egy jól beállított fotó alapján el tudjuk dönteni, hogy találkozni akarunk-e az illetővel?

Valóban csupán egy-két fotó megtekintése, és egy pár soros bemutatkozó szöveg elolvasása alapján tényleg el tudjuk dönteni azt, hogy az illetővel szeretnénk-e találkozni, vagy sem? Sajnos soha nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ki regisztrálja magát az adott oldalra, és hogy kinek a fényképét használja ahhoz, hogy egy kicsit népszerűbb lehessen a lányoknál. Amellett hogy szinte bármikor becsaphatnak bennünket, az online társkeresés hátrányai közé lehet sorolni még azt is, hogy ezeken az oldalakon valóban csak a külsőleges dolgok vannak kihangsúlyozva.

Gondoljunk csak bele, hol esik szó a belső tulajdonságainkról az ilyen oldalakon? Sajnos sehol. Mintha arra senki nem lenne kíváncsi. De igazából a belső értékeket egy ilyen felületen egyszerűen az ember nem is tudja látható helyre kihelyezni, ehhez ugyanis több idő, nagyobb ismertség, és személyes találkozás is szükséges.

Kategória: Életmód