A szex nem szolgáltatás, úgyhogy ne színleljünk

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy úgy ment bele a szexuális együttlétbe, hogy nem volt hozzá túl sok kedve. Lehet, hogy fáradtak voltak, esetleg pihenésre vágytak, azonban a másik fél annyira akarta, hogy inkább beadták a derekukat.

Ebben az esetben sokszor megesik, hogy a másik fél kedve is megjön az aktushoz, és szerencsésebb esetben még az orgazmust is eléri, azonban a fizetségként szolgáló szexnek sosem lesz jó vége. Attól, hogy a másik hangulata borongósabb, esetleg egy vitáért akarunk bocsánatot kérni, nem muszáj az együttlétbe menekülni.

Sokan úgy gondolnak a visszautasításra, mint valami személyes problémára, és az sem szokott segíteni, ha a másik a fejedhez vágja, hogy neked sosincs kedvenc hozzá. Ettől azonban csak a viták és a félreértések nőnek, a vége pedig az lesz, hogy fizikai problémák jelentkezhetnek. A hölgyek úgy fogják érezni, hogy görcsben áll a gyomruk, és a szex gondolatától is rosszul lesznek. A férfiak pedig nagy stressz hatása miatt potenciális problémákat is tapasztalhatnak, ami még tovább ront a helyzeten.

A színlelés hátránya

Ennek a szituációnak a fokozása, amikor valakinek nincs hozzá kedve, de inkább tetteti, hogy élvezi. A színlelt öröm azonban nemcsak a másik felet csapja be, hanem a színlelőt is. Ha úgy csinálunk, mint aki élvez egy tevékenységet, akkor magunk alatt vágjuk a fát, mert a partnerünk tovább fogja erőltetni. Honnan tudná, hogy nincs hozzá kedvünk, vagy nem szeretjük csinálni, ha sosem mondjuk ki, és úgy teszünk, mintha a világ legjobb szexéről lenne szó? Ha egészséges kapcsolatot akarunk kiépíteni, akkor tiszteljük meg a partnerünket azzal, hogy ne csapjuk be, meg persze magunkat is.

Amennyiben a probléma a rutinban keresendő, akkor érdemes új vizekre evezni. Itt nem a partnerváltásra, hanem új pózokra, új játékokra és szexi testekre gondolunk, amik felélesztik az apró parazsat is. A meghitt és békés együttlétet egy aranyos és romantikus hotelben is ki lehet próbálni, vagy akár szervezhetünk egy jakuzzis estét is. A lényeg, hogy ne hagyjuk ellaposodni a kapcsolatunkat, hanem folyamatosan javítsunk rajta.

Kategória: Életmód