A jövő házai: a fenntartható és ökológiai készházak

A készházak nem voltak túl ismertek az építőipari piacon, de az utóbbi években elmondhatjuk, hogy ez a piac fellendülőben van, köszönhetően annak a számos előnynek, amelyet ez az építési mód kínál.

Mi az a készház?

Ezek olyan házak, amelyek szabványosított részekből épülnek, amelyeket előre, a helyszínen kívül gyártanak le, majd a helyszínre küldenek a végső összeszereléshez.

Milyen típusú készházak léteznek?

A moduláris házaknak több típusa létezik, de elsősorban az építőanyaguk alapján különböztethetjük meg őket:

Faházak. A moduláris faház a legismertebb, de nem az egyetlen alternatíva. Az ilyen típusú házak egyik előnye, hogy könnyebbek, mint a többi, kivéve a PVC-ből készülteket. Ezek a leggazdaságosabbak is.

Betonházak. Ezt a modelltípust a gyárban előzetesen gyártott betonblokkokból állítják elő, majd a ház építésének helyszínén összeszerelik. Az a jó ebben az anyagban, hogy hosszú élettartamú, és lehetővé teszi különböző esztétikai lehetőségek kialakítását, ezért az egyik legnépszerűbb modell.

Kész faházak SIP panelekkel. A SIP paneles faházak gyorsan felépíthető és hordozható szerkezetek. A SIP panelek általában két OSB falapból és egy nagy sűrűségű merev poliuretánhab (PUR) magból állnak. Ez a kombináció egyesíti az OSB mechanikai tulajdonságait és a poliuretán szigetelő tulajdonságait.

A SIP paneleket szintén a gyárban gyártják, majd az építkezés helyszínére szállítják. Lehetővé teszik erős, könnyű szerkezetek gyors összeszerelését, optimális hő- és hangszigetelő képességgel. Ez a szigetelő tulajdonság elősegíti az energiahatékonyságot és javítja a beltéri levegő minőségét.

PVC-ből készült házak. Ez egy műanyagszármazék, amely nagyon ellenálló és nagyon könnyű a készházak építésénél. A lemezeket vagy lapokat összeillesztik, hogy a falaknak formát adjanak, amelyek festés után a hagyományosabb épületekhez hasonlóan néznek ki. Ez a fajta modul szinte karbantartásmentes, nem beszélve arról, hogy nagyon ellenálló, nagy tartósságú és nagyszerű hőszigetelést biztosít.

Kategória: Életmód