A jó szex a konyhában kezdődik?

Minden pár életében vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, igaz ez a szexuális életre is. Amikor valaki energiával teli, stresszmentes, egészséges életet él, a szexuális élete is jobbá válik. De vajon vannak-e olyan ételek, olyan táplálkozás, ami hozzájárul a még kielégítőbb szexuális élethez?

A választ már az ókorban is keresték, és ekkor született meg az afrodiziákum kifejezés is. Olyan vágykeltő ételekről van szó, melyek fokozzák a vágyat, a szexuális aktivitást, a férfiak merevedését.

A csoki a legnépszerűbb

Egy népszerű egészségkövető alkalmazás, a Lifesum 17 millió felhasználója adatait elemezte, hogy kiderítse, hogy melyek a legnépszerűbb ételek szex előtt és után. Németországból, Franciaországból, Svédországból, Olaszországból, az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból származó adatokat dolgozták fel és kutatásuk során 2563 ételféleséget vizsgáltak. Ezek közül a legnépszerűbb a csokoládé volt, a sort pedig a paradicsom, a kenyér, az alma, a burgonya, a kávé, a banán, a bor, a sajt és az eper követte.

A csokoládé nem véletlenül a legnépszerűbb, tele van olyan összetevőkkel, melyek hatására a szervezetben endorfinok, boldogsághormonok szabadulnak fel. A tíz legnépszerűbb ételből egyébként négy afrodiziákumként ismert, a csokoládé, a burgonya, a kávé és a banán, de mivel általában ezeket az ételeket szex után fogyasztották, nem volt tudatos a választás.

Libidóserkentő ételek

A merevedési zavarok olykor csak átmenetiek, alkalmanként fordulnak elő, a csökkent nemi vágy alkalmankénti megjelenésétől sem kell kétségbe esni. Sok esetben egy kis pihenés, romantika és egy-egy finom étel, ami nem mellesleg afrodiziákum, újra lendületbe hozza a szexuális életet. Számos olyan étel van, ami fokozza a szexuális életet, nézzük ezek közül a lenmagot.

Az őrölt lenmag gazdag antioxidánsokban, emellett ösztrogénszerű vegyi anyagokat tartalmaz, ami vírusellenes, antibakteriális és rákellenes. A lenmag ezen felül omega-3 zsírsavakat is tartalmaz, ami javítja a szív- és érrendszeri egészséget, ez a libidó szempontjából is igen előnyös. Napi két teáskanálnyi mennyiség már kifejti kedvező hatását. Tehetjük zabkásába, zöldturmixba, szórhatjuk salátára és keverhetjük fasírtba is.

Kategória: Életmód