6 alapruha, amire minden nőnek szüksége van

Tudjuk, hogy a divat változik, azonban létezik néhány ruhadarab, amit mindenképpen be kell szerezni minden újabb nagy változáskor. Ezek a darabok nem feltétlenül változnak minden szezonban, ezért ha valaki nem annyira divat őrült, hogy mindig a legújabb trendeknek megfelelő holmikat vásárolja meg, még ha csak félárnyalatnyi színeltérés a különbség, akkor is, akkor talán a nagy, évi változások azok, melyeknél cserélni kell, vagy inkább lehet.

Egy sima, egyszerű farmert például nem kell lecserélni jövőre csak azért, mert a következő év trendjében a koptatás a bal szárán van és nem a jobbon. Azonban akkor már ildomos sima, egyszerű farmerből újat vásárolni, mikor a trapéz szár már egy éve kiment a divatból és mindenki a bokára is passzentos nacikban glasszál.

Melyek ezek az alapdarabok?

Az említett egyszerű farmer. Egy farmer nadrág, ha basic darab, millió formában kombinálható. Lehet laza utcai, dögös bulizós, elegánsabb megbeszélésre való, sportos kirándulós vagy bájosan csajos attól függően, milyen felsővel és cipővel viseljük. Válassz általános színárnyalatot és mindenképpen olyat, amit ruhatárad összes stílusához passzítani tudsz. Nagyon fontos, hogy legyen egy olyan nadrágod, amit vész esetén elő tudsz kapni, amolyan jolly joker gyanánt, mert bármikor előfordulhat, hogy valahová sietnél, de sehogy sem jön össze a megfelelő outfit. Ilyenkor előhúzod a farmert és nem fogja senki észrevenni, hogy egy szükségmegoldásban tündökölsz.

Egyszerű fekete felső is kell minden ruhatárba, mert a farmeredhez hasonlóan ez is kompatibilis mindennel. Anyaga, szabása legyen általános, visszafogott és semleges, így a kiegészítőtől, hajviseletedtől és cipődtől függ, milyen szerepet tölt be. Utcára viselheted az egyszerű, sima farmereddel, de egy szoknyával vagy színes, feltűnőbb nadrággal is kiváló. Ha ezekhez az összeállításokhoz sportos cipőt veszel fel, akkor általános napi teendők, séták, limonádézgatás és még fesztivál, koncert esetén is megfelelő szettbe bújtál, de ha egy magassarkúval kombinálod, munkahelyi megbeszélésen is megfelelően leszel öltözve. arról nem is beszélve, hogy egy megfelelő blézer telkesen más külsőt kölcsönöz felsődnek és neked is. Minden a kombinációkon múlik.

A tökéletes blézer sem maradhat ki a ruhatárból. Mint említettük, teljesen átszabja megjelenésed, de ezen ruhadarab élét is tompítja, vagy ép erősíti elegáns hatását a lábbeli, amit felveszel hozzá. Farmer, egyszerű felső sportos cipő kombinációhoz nem minden blézer illik, de balerina cipővel, lapos szandállal vagy az idei év nagy slágerével, egy espadrilles-szel kitűnő utcai viselet vagy ép irodai casual.  Ha pedig úgy döntesz, hogy tűsarkúban tipegnél, máris mehetsz akár tárgyalni is. Fontos, hogy igyekezz olyan darabra szert tenni, amiről lerí, hogy bármikor, bármire „felkapható” és később nem bánod meg, mert megkönnyíti a dolgod.

Laza szabású miniruha is kell legalább egy darab arra az esetre, ha menni kellene valahová. Ez a merészeknél és jó testűeknél (vagy azoknál, akik jól érzik magukat a bőrükben úgy, ahogy vannak) lehet testhezálló is, viszont fontos, hogy ha csak egy van, akkor ne a legmerészebb formához passzítsuk, hiszen ki tudja, lehet, hogy visszafogottabban kell majd megjelennünk valahol, szegecses kisestélyi mentesen. Nevezhetnénk ezt az egy kisruhát a kis feketének is, hiszen szerepe ugyanaz, de nem kell, hogy fekete legyen. Lehet ez egy nude szín vagy sötétkék is akár, de semmiképpen ne valami rikító vagy épp díszes, különös szabású darabot válasszunk!

Egy fehér blúz mindig megment. A hivatalos ünnepi öltözék, amit suliban mindig utáltunk, felnőttként életet menthet, ezért mindenképpen tarts a szekrényedben egy ízléses szabású, jó anyagú, nem átlátszó hófehér blúzt, amit minden fontos eseményre felvehetsz. A fehér blúz megfelelő hétköznapra, kitűnő munkába, nagyon jó állásinterjúra, hivatalos ügyintézésre, valamilyen kötelező eseményre, mint például valaki ballagása, úgyhogy ha elegáns öltözék kell, ehhez mindig nyúlhatsz. Arra ügyelj, hogy mindig maradjon hófehér. állásában sárgulhat, a nem megfelelő mosószer szintén árnyalja a „képet”.

Egy kényelmes melegítőfelsőre minden nőnek szüksége van. Ez egyrészt most divatos, így utcára bármikor felveheted, másrészt otthon mi lenne jobb, mint kényelmesbe bújni? Ha jól érzed magad, márpedig szabadon, lazán otthon jól fogod, akkor mindegy, hogy ruhatáradból mit húzol elő, jókedved, kiegyensúlyozottságod miatt úgyis jól fog állni. Ráadásul, ha edzeni mész, szükséged lesz a hűvösebb hónapokban futás után, hogy meg ne fázz.

Ezek az alapdarabok megkönnyítik a dolgunkat és biztonságérzetet adnak, hiszen birtokukban tudhatjuk, hogy mindig van egy megfelelő B-terv arra az esetre, ha történne valami „fellépő” ruhánkkal vagy épp nem lenne időnk mosni.

Kategória: Életmód